Procedure

Als u een Morphy MRA wilt laten maken dan wordt u doorverwezen naar onze tandarts. Deze tandarts heeft een speciale opleiding gedaan om dit volgens een vastgelegd protocol te doen. 

Tijdens uw eerste bezoek aan de tandarts bespreekt u welke problemen u heeft. De tandarts onderzoekt uw gebit, kaak, tong, gehemelte en bovenste luchtwegen. Een röntgenfoto van het hele gebit inclusief de kaakgewrichten is daarbij veelal nodig. De behandeling is meestal niet pijnlijk. Uw gebit moet gezond zijn om een stabiele basis voor het MRA te vormen. Als na dit onderzoek blijkt dat er geen bezwaren zijn voor het aanmeten van het MRA, dan worden er afdrukken van het gebit gemaakt en bepaald hoever de onderkaak naar voren moet komen voor een goed resultaat. Daarna kan het MRA op maat voor u worden gemaakt, dit duurt ongeveer 3 weken.

Bij het tweede bezoek aan de tandarts zal deze u duidelijk informeren hoe u het MRA dient te gebruiken en attent maken op eventuele bijwerkingen. Denk daarbij aan een droge mond of juist meer speekselproductie, gevoeligheid van tanden, tandvlees, kaakgewrichten, kauwspieren en kleine standsveranderingen van de tanden.U wordt uitgebreid ingelicht over wat u kunt verwachten.

Ongeveer 1 maand nadat u het MRA heeft gekregen moet u nogmaals bij de tandarts langs om het gebruik te evalueren.